English

Trophy Hunting Greenland

Du er her: Hjem > INFO OM VORES RENSDYR OG MOSKUSOKSER

INFO OM VORES RENSDYR OG MOSKUSOKSER

Rensdyrene i vores område er de oprindelige rensdyr og vi er i nordamerika, så vores rensdyr er: "Central Baren Ground Caribou" og de er ikke blandet med tamrenerne i sydgrønland. Syd for Kangerlussuaq er en bjergkæde med gletcheris, og dyrene kan derfor ikke krydse området. 

Ved Nuuk området har der tidligere været en rensdyrfarm med tamrener fra scandinavien, og der er stadig en rensdyrfarm i sydgrønland. Der er udsat og undsluppet dyr fra disse, så rensdyrbestanden fra Nuuk og syd over er en blanding af de oprindelige rensdyr og scandinaviske tamrener. 

Desværre er de visse forvirringer ude i verden omkring emnet, så nogen organisationer anerkender vores rensdyr her som "central barren ground caribou", andre gør ikke. Så hvis du samler sammen til en "north american super slam", så tjek med din orginasation. Feks. pt. så betragter CSI de grønlnadske rensdyr som værende indførte tamrener fra skandinavien, mens "Grand Slam Club Ovis" anerkender vores dyr som de oprindelige "caribou".

Dokumentation fra Grønlands Naturinstitut finder du her: Rensdyr i Grønland hvor vores jagtområde er Kangerlussuaq-Sisimiut området.

 

Du kan læse om vores moskusokser her: Den Grønlandske moskusokse

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben