VINTERJAGT

Beskrivelser gælder for 2024 og 2025, der vil være ændringer fra 2026, se under Jagtture 2026.

Det er en tur med fire jagtdage, i området ca. 50 km sydvest for Kangerlussuaq.

 

Vores camp er en større hytte ude i jagtområdet, ældre men med varme og komfortabel. Køkken, stue, 4 soverum og opvarmet toilet.

 

Medbring selv sovepose. Der er minimum +5 grader indenfor om natten.

  

Transport fra Kangerlussuaq til jagtlejr foregår med snescooter og/eller ATV/bil.

 

Selve jagten foregår med snescootertransport til et par km fra dyrene, og resten til fods. Efter dyret er skudt, transporteres kød og trofæ tilbage til lejren med snescooter. Så man skal være i en moderat kondition, så man kan gå 4-5 km i varieret terræn med lidt sne.   

Der vil være 1 jagtguide pr 2 jægere.

Der kan være 6 jægere pr arrangement. Dette incl. ikke jægere, hustru/kærester mm. Der kan ikke være flere pga. logistikken med ophold og transport.

Det kan være omkring minus 25 om natten, og minus 10-15 om dagen, men det varierer meget, så man skal have varmt tøj med, helst flere tynde lag end et tykt.

 

Forplejningen er almindeligt mad, havregryn med mælk, brød og pålæg, frysetørret mad til middag hvis vi ikke er i nærheden af lejren, varm mad om aftenen hvor vi mest muligt spiser noget kød fra nedlagte dyr, rensdyr og moskusbøffer, samt te og kaffe.

Der må gerne nydes en whisky eller to om aftenen, men ikke under jagten og ikke større mængder.

 

Jagtplan.

Dag 1, ankomst med fly fra DK, transport til lejr med afgang ca. 13.00

Dag 2-5, jagt fra lejren.

Dag 6, transport til Kangerlussuaq med afgang omkring 10.00

Man kan ikke nå at rejse hjem på sjette dagen, fly skal først bestilles til dag 7. 

 

Man kan leje varmt tøj og riffel. 

 

Jæger skal hjælpe med alt praktisk arbejde, ordne dyr, lave mad, andet lejrarbejde. (det er alligevel også for koldt at stå stille).

 

Efter jagten er overnatning på Kangerlussuaq Vandrehjem incl i prisen.

 

Som det nu er naturligt for al jagt, så selv om succesraten i området ligger på 100% for moskusokse for vinterjagten indtil nu, så kan vi ikke garantere du får dyr. Så må du være realistisk med dine forventninger, og meget afhænger af dig, din kondition og evner med en riffel.

Når det så er sagt, så foregår jagten i et helt unikt område, der er en meget stor moskusoksebestand, og grundet den kommercielle afskydning af ungdyr, er der en meget stor del af bestanden som er ældre tyre, og af disse er en stor del medaljedyr.

Under vinterjagten er den kommercielle jagt afsluttet, og der er derfor roligt i jagtområdet.

Hvor moskusoksen er rimelig let at opspore, og nogenlunde til at komme på skudhold af, så er rensdyrene lidt mere spredt, sværere og se, og går oftest oppe på fjeldet. Så rensdyrjagten kræver at man kan gå længere. Man skal udnytte terrænet, da de let flygter ved støj eller bevægelse.

Man skal endvidere være opmærksom på at alle de større rensdyr har smidt gevirene om vinteren, så det er ikke store flotte trofæer man får med hjem.

 

Når moskusokser og evt rensdyr er skudt, så bruges resten af jagten på småvildtjagt, der er ræve, ravne, lidt ryper, og temmelig mange sneharer. Ligesom vi kan tilbyde isfiskeri på fjorden efter fjordtorsk.

 

 

Det er tilladt at medbringe 5 kg frosset kød i flyveren til DK, så efter ønske kan du få lidt kød fra jagten med hjem. Hvis det er frosset ned og pakket godt ind. Kan det fint holde sig frosset til du er i DK.

 

Der medbringes ekstra sikkerhedsudstyr og satellit telefon på alle ture.