EFTERÅRSJAGT med hundeslæde (okt)

Vores oktoberjagter foregår i vores andet konscessionsområde 11. Et flot område hvor vi kan se indlandisen fra lejren.

Oktoberjagten er lidt koldere, ned til minus 20 om natten grader, men stadig lange dage og ikke rigtigt koldt da det kun er starten af vinteren. Så det er i praksis som vinterjagt på mange måder.

Jagten er stadig hovedsalig traditionel jagt hvor vi går op på jagt, men har så hundeslæde med til efterfølgende at transportere kød og trofæer ned til lejren. Så man skal stadig gå en del, men slipper for alt det tunge arbejde med at bære kød og trofæer. Alt efter terræn kan persontransport delvis foregå med hundeslæde, men vi kan ikke garantere det idet sneforholdene kan variere meget i oktober. 

Der kan være ture hvor vi ikke har hundene med hvis sneforhold er for dårlige. I situationer hvor hundeslæden ikke er med, så deponeres kød og trofæer i telt, og bringes ned med hundeslæde senere. Men væsentligt i forhold til aug-sept jagterne, du skal ikke bære kød og trofæer ned til lejren.

Vores succesrate på moskusokser i området er over 95% med næsten alle gamle tyre, og 98% for rensdyr.

Vores lejr ligger ved en stor sø midt for jagtområdet. Lejren består af mindre sammensatte mobile hytter, og de er opvarmet. Telt til udstyr. Sovepose er includeret. 

Transport fra Kangerlussuaq til jagtlejr foregår med bil de første 20 km til en stor sø, herfra sejles alt til jagtlejren. I tilfælde af kraftig vind, så kan det være nødvendigt at gå rundt om søen.

Der vil være en guide pr 2 jægere.

Forplejning er alm mad, havregryn med mælk, brød og pålæg, varm mad om aftenen hvor vi mest muligt bruger kød fra de nedlagte dyr, rensdyr og moskusbøffer, samt te og kaffe.

Jagtplan.
Dag 1, ankomst med fly, transport til lejr.
Dag 2-5, jagt fra lejren.
Dag 6, transport til Kangerlussuaq.
Man kan ikke nå at flyve hjem på dag 6, billet skal bestilles til dag 7.

Efter jagten er overnatning på Kangerlussuaq Vandrehjem incl. i prisen.

Som det er med al jagt, så selv om vores succesrate er høj, så kan vi ikke garantere du får dyr. Så du må være realistisk med dine forventninger, og meget afhænger af dig, din kondition og evner med en riffel.

Der vil være mulighed for småvildtjagt når moskusokser og evt. rensdyr er skudt. Ryper, harer, ravne og ræve.

Du kan medbringe 5 kg kød fra dyr du har nedlagt, som frosset kød kan det medbringes til DK uden videre.

Vi medbringer altid sikkerhedsudstyr og sattellit telefon på alle ture.