EFTERÅRSJAGT (okt)

Bemærk at beskrivelse gælder for 2024 og 2025, fra 2026 vil der være ændringer, se noter under jagtture 2026.

Vores oktoberjagter foregår i vores andet konscessionsområde 11. Et flot område hvor vi kan se indlandisen fra lejren.

Oktoberjagten er lidt koldere, ned til minus 20 om natten grader, men stadig lange dage og ikke rigtigt koldt da det kun er starten af vinteren. Er i praksis som vinterjagt på mange måder.

Jagten er stadig traditionel jagt som august og september, men når der er sne kan vi bruge skipulk mm til at trække kød og trofæer ned.

Vores succesrate på moskusokser i området er over 95%, men vi har de sidste par år haft lidt færre moskusokser specielt sidst i oktober, så fremadrettet lover vi fortsat 95% succes, men kun 75% chance for en stor tyr.

Vores succesrate for rensdyr i oktober er 100%, og vi plejer at have virkelig god rensdyrjagt hvor vi plejer at se flere store tyre hver dag. 

Vores lejr ligger ved en stor sø midt for jagtområdet. Lejren består af stort opvarmet køkkentelt, og opvarmet mobilhytte til at sove i. Telt til udstyr.

Medbring selv sovepose, der min +5 grader i hytte om natten. 

Transport fra Kangerlussuaq til jagtlejr foregår med bil de første 20 km til en stor sø, herfra sejles alt til jagtlejren. I tilfælde af kraftig vind, så kan det være nødvendigt at gå rundt om søen.

Der vil være en guide pr 2 jægere.

Forplejning er alm mad, havregryn med mælk, brød og pålæg, varm mad om aftenen hvor vi mest muligt bruger kød fra de nedlagte dyr, rensdyr og moskusbøffer, samt te og kaffe.

Jagtplan.
Dag 1, ankomst med fly, transport til lejr.
Dag 2-5, jagt fra lejren.
Dag 6, transport til Kangerlussuaq.
Man kan ikke nå at flyve hjem på dag 6, billet skal bestilles til dag 7.

Efter jagten er overnatning på Kangerlussuaq Vandrehjem incl. i prisen.

Som det er med al jagt, så selv om vores succesrate er høj, så kan vi ikke garantere du får dyr. Så du må være realistisk med dine forventninger, og meget afhænger af dig, din kondition og evner med en riffel.

Der vil være mulighed for småvildtjagt når moskusokser og evt. rensdyr er skudt. Ryper, harer, ravne og ræve.

Du kan medbringe 5 kg kød fra dyr du har nedlagt, som frosset kød kan det medbringes til DK uden videre.

Vi medbringer altid sikkerhedsudstyr og sattellit telefon på alle ture.