EFTERÅRSJAGT (aug-sept)

Bemærk beskrivelse er for 2024 og 2025, fra 2026 vil der være ændringer, se særligt noter under 2026 jagtture.

Den her jagttype er meget anderledes end de andre trofæjægere, på vores efterårsjagter deltager jægeren ikke kun i det alm. lejrarbejde. Men skal også hjælpe med bære trofæ og kød ned fra fjeldet til lejren. Fra område 9 skal jægere selv bære deres trofæ til byen. 

Så jagten afholdes meget autentisk og som traditionel jagt, på samme måde som hvis det var alm. jægere der var taget på tur sammen. Så det er til tider hårdt arbejde, og i jo bedre kondition man er, jo mere får man ud af turen.

Dvs. der er ingen bærere og ekstra jagtguider til at klare alt for jægeren.

Vi har en ca. 98% succesrate for rensdyr, hvoraf de fleste er store dyr. 

For moskusokser er vores efterårs succesrate på ca 95%, hvor næsten alle er gamle tyre. Men det er væsentligt mere krævende end rensdyrjagt pga. vægten af trofæ og kød, så jægeren skal selv kunne bære sit 35 - 45 kg trofæ.

Så moskusjagt om efteråret er ekstremjagt, og er virkeligt krævende.

 

Jagtguider kan mod merbetaling bære trofæ for dig til byen fra område 9, hvilket koster 10 euro pr kg, og det er ikke indeholdt i drikkepenge. Det er regulær ekstrabetaling, da guider ellers ville bære kød tilbage til byen for virksomheden.

 

Vores jagtture er på 6 dage, med 4 hele jagtdage, hvor juli jagter og de første 2 jagter i august normalt vil blive afholdet i konscessionsområde 11, og de resterende i august og semtember i konscessionsområde 9.

 

Man skal selv medbringe sovepose.

 

Transport fra Kangerlussuaq til jagtlejr i område 9 foregår med bil og ca 7 km vandring når det er til område 9. (ca 5 timers transporttid) Fra 2025 forventer vi at kunne køre det meste af vejen på ATV når det nye ATV spor åbner.

Transport til jagtlejr i område 11 sker med bil og båd, med minimal vandring. (ca 2 timers transporttid)

  

Jagtlejren område 9:

Vores jagtlejr ligger i nordsiden af konscessionsområdet ved siden af en sø, midt i det bedste jagtterræn for såvel rensdyr som moskusokser. Lejren er med transportable mindre hytter og et køkkentelt med trægulv, hvor der er borde og stole, kogeblus og i det hele taget alt til et behageligt ophold. Kun køkkentelt er opvarmet.

I søen ved lejren er der fjeldørreder, og medbringer man fiskestang er lystfiskeri under jagtturen includeret i prisen.

 

Jagtlejren område 11: (to første uger i august)

Jagtlejren er ved en stor sø i sydsiden af konscessionsområdet, lige det hvor den bedste jagt i området starter. 

De to første jagter i august er med teltlejr. Mens jagterne i oktober også er med opvarmet mobilhytte til at sove i.

 

Selve jagten i begge områder:

Selve jagten foregår til fods. Så man skal være i en rimelig god kondition, så man kan gå min. 5 km ud, og 5 km tilbage med 30 kg på ryggen i varieret terræn. Jo længere du kan vandre, jo bedre er dine chancer for store dyr.

Bemærk at der jages et dyr af gangen, når alt kødet fra et nedlagt bytte er bragt tilbage til lejren, kan jagten på det næste strarte.

Bemærk endvidere, at hvis ikke alt kan bæres ned samme dag, så bæres kød ned først, og trofæ deponeres i telt til afhentning næste dag.

 

Der vil være 1 jagtguide pr 2 jægere.

 

Medfølgende ikke jægere kan gå med i fjeldet under jagten, eller blive i lejren efter eget ønske. Men der vil ikke være nogen jagtguide i lejren om dagen, så ikke jægere i lejren må passe sig selv, og selv sørge for de ikke går ud i fjeldet og bliver væk.

 

Det kan være omkring minus 10 om natten sidst i september, og plus 5-10 grader om dagen, meget varmere i august med dagstemperaturer op omkring 15 grader i skyggen.   

 

Forplejningen er almindeligt mad, havregryn med mælk, brød og pålæg, varm mad om aftenen hvor vi mest muligt spiser noget kød fra nedlagte dyr, rensdyr og moskusbøffer, samt te og kaffe.

Der må gerne nydes en øl, eller en whisky eller to om aftenen, men ikke under jagten.

 

Jagtplan.

Dag 1, transport til lejr

Dag 2-5, jagt fra lejren.

Dag 6, transport til Kangerlussuaq.

Man kan ikke nå flyet hjem på dag 6, så flybillet skal først bestilles til dag 7.

 

Man kan leje riffel. 

 

Jæger skal hjælpe med alt praktisk arbejde, ordne dyr, lave mad, andet lejrarbejde.

 

Efter jagten er overnatning på Kangerlussuaq Vandrehjem incl i prisen.

 

Som det nu er naturligt for al jagt, så selv om succesraten i området ligger højt, så kan vi ikke garantere du får dyr. Så må du være realistisk med dine forventninger, og meget afhænger af dig, din kondition og evner med en riffel.

For både rensdyr og moskusokser i efterårsjagten, så skal man gå en del, og specielt rensdyrene er meget vagtsomme, og smutter nemt hvis man støjer eller de ser en. Så det gælder om at bruge terrænet, samt være meget årvågen da de kan være svære at se i efterårsfarverne

 

Når moskusokser og rensdyr er skudt, så bruges resten af jagten på småvildtjagt, der er ræve, lidt ryper, og  sneharer.

Sneharer må skydes hele jagtperioden. 

Ænder, canadagæs, ryper, islom, ravn fra 1 september.

Ræve hele året fra 2019-2024

 

Ved vores jagtområde 9 er fiskeri efter fjeldørred inkluderet i prisen, men medbring dit eget fiskeudstyr.

 

Det er tilladt at medbringe 5 kg frosset kød i flyveren til DK, så efter ønske kan du få lidt kød fra jagten med hjem. Hvis det er frosset ned og pakket godt ind. Kan det fint holde sig frosset til du er i DK.

 

Der medbringes ekstra sikkerhedsudstyr og satellit telefon på alle ture.